Ryžių dribsniai – tai įvairūs makaronai, pagaminti iš ryžių miltų ir vandens mišinio. Jų paruošimas apima ryžių grūdų virinimą, kad jie būtų pakankamai minkšti, kad būtų galima formuoti, po to ryžių pasta suvyniojama ir suplojama į plokščius lakštus ir paliekama išdžiūti. Kai lakštai visiškai išdžiūsta, jie supjaustomi į mažus kvadratus, stačiakampius arba trikampius, kad susidarytų ryžių dribsniai. Taigi, kaip tailandiečiai naudoja ryžių dribsnius? Dažniausiai jie dedami į keptus ryžių makaronų patiekalus, tokius kaip Pad Kee Mao: patiekalas, paruoštas iš plačių ryžių makaronų, mėsos arba tofu, pupelių daigų ir įvairių prieskonių, įskaitant čili ir baziliką, suteikiant jam tvirtą ir ugningą skonį. Ryžių dribsniai taip pat plačiai naudojami Pad Thai (vienas iš Tailando nacionalinių patiekalų), gaminamas iš ryžių dribsnių, tamarindo sulčių, kiaušinių, raudonųjų čili pipirų, laimo, žemės riešutų, žuvies padažo, pupelių daigų ir jūros gėrybių, vištienos jautienos arba tofu.
Šiuos ryžių makaronus pamirkykite šaltame vandenyje apie 30 min., tada pavirkite apie 3 min. Prieš patiekdami nupilkite vandenį ir įpilkite padažo.
There are no reviews yet.